Smullen van pasta en vino bij Spaghetteria

amsterdam, foodie

Yaaassss, sinds kort woon ik in Amsterdam. Insert happy dance🙂 Heerlijk om een plekje voor mijzelf te hebben, maar misschien iets minder fijn voor mijn portemonnee. Even shoppen en gezellig een hapje eten en drinken met vriendinnen is hier zo gebeurd. Het geeft mij wel de kans om mijn leukste ontdekkingen met jullie te delen.

Een van mijn dichtstbijzijnde ontdekkingen is Spaghetteria. Deze zit letterlijk bij mij om de hoek en na hier 1 keer te hebben gegeten, ben ik verpest voor het leven.

Bommetje vol

Wanneer ik ‘s avonds langs dit kleine restaurantje loop, was het steeds bomvol. Dan zijn niet alleen alle plekken bezet, maar tussen de tafels staan mensen met een wijntje op hun beurt te wachten. En dan heb ik het niet over 1 stelletje. Nee, er staan bijna altijd wel iets van 10 mensen te wachten! Echt niet normaal. Dan zou het toch wel heel goed moeten zijn.

IMG_9961

Menu Spaghetteria

Als de drukte je niet genoeg overtuiging geeft om hier een keer te gaan eten, dan geeft het concept van Spaghetteria je het laatste zetje in de goede richting. Het menu van deze keten, 3 in Amsterdam en 1 in Utrecht, is wisselend met keuze uit maximaal 6 pastagerechten. De gerechten zijn gemaakt volgens Italiaanse tradities aka ze zullen heavenly zijn voor de echte pastalover.

Give me more please

En my god, het eten was zo lekker dat ik hier inmiddels al twee keer heb gegeten. Met mijn partner in crime heb ik de eerste keer twee gerechten gedeeld om zoveel mogelijk te proeven. We kozen voor de ravioli met gorgonzola vulling in een heerlijke creamy saus en gestoofd kalfsvlees met jammie verse kruiden en pappardelle. De tweede keer genoot ik van ravioli met een boter en salie saus.

 

En? Voldeed het aan de verwachtingen? Yes, it certainly did. De pastagerechten zijn top op smaak gebracht en net een beetje al dente. Je krijgt er ook nog eens een stukje vers stokbrood, waardoor je lekker kan dippen in de saus. Daarnaast zijn de huiswijnen heerlijk en kan je jezelf ook nog eens trakteren op een heerlijk toetje, zoals tiramisu of scroppino.

Spaghetteria is dus zeker een aanrader om eens, twee keer of gewoon veel vaker te gaan eten. Heerlijk Italiaans eten met lekkere wijn en een gezellige sfeer en een wisselend menu waardoor je elke keer weer voor een verrassing staat. Houd wel rekening met lange wachttijden, maar the food is het wachten zeker waard is.

Love Suus

Eerste beeld: http://spaghetteria-pastabar.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s