Fangirl moment met een roadtrip naar Lille

Other loves

18 Februari was het eindelijk zover. De dag van het concert van een van mijn favo bands, Avenged Sevenfold. En wat was het episch!! Tijdens mijn favoriete nummer kregen ik en mijn bestie zelfs een smirkje + vingertje + zwaai van de zanger. Smelt, kwijl, huilie. Onze liefde werd gewoon erkend:P Het was alleen zo snel voorbij. We need more! En dus besloten we daar, op dat moment, buiten de Ziggo Dome, dat we ze nog een keer moesten zien. Zo snel mogelijk.

IMG_9949

Avenged Sevenfold in de Ziggo Dome

Gelukkig was de band nog niet zover met hun Europa tour en dat betekende dat er verschillende opties waren. De dichtstbijzijnde tourdatum was 1,5 week later in Lille. Purrrfect! Maar 3 uur rijden en een stad waar ik nog nooit ben geweest! Twee vliegen in een klap. So let’s go!

In de tussentijd ben ik nog naar een concert van Highly Suspect geweest. Deze band is zeker weten een aanrader. Ze zijn nog klein, maar speelden ruim 2 uur met zoveel enthousiasme waardoor het publiek ook helemaal uit hun dak ging. Geweldig!

Terug naar het begin

Even terug naar het moment waarop ik Avenged Sevenfold leerde kennen. Niet veel mensen zullen van ze gehoord hebben of de muziek juist helemaal niet leuk vinden. Het muziekgenre is hardrock en gaat zelfs meer richting metal met veel keiharde gitaar. Iets waar ik juist enorm van kan genieten. Mijn hartje gaat altijd sneller kloppen bij een goede gitaarsolo, maar dit is natuurlijk niet ieders cup of tea.

Ik weet nog precies hoe ik ze heb ontdekt. Ik had in 2014 kaartjes gewonnen voor Pinkpop en had een geweldig weekend. Het was de laatste dag en ik liep samen met mijn bestie van een optreden op de 3fm stage richting de toiletten naast de main stage.

Terwijl we op de heuvel liepen, hoorden we de eerste akkoorden van de band op de main stage  en begonnen ze met het eerste nummer. We bleven stilstaan, keken elkaar met open mond aan, vergaten dat we naar het toilet moesten gaan en gingen helemaal uit ons dak. Wie zijn dit? Ik wil meer! Vanaf dat moment was ik ruined for life🙂

Vive la France

Nu weer terug naar het heden. 28 februari. Time for a roadtrip! We hebben het goedkoopste hotel ever geboekt, een Formule 1 hotel. De kamer kostte 25 euro voor 2 personen en de locatie was dichtbij de metro mét gratis parkeren en wifi. Wat wil je nog meer? Bij aankomst bleek dat een schoon toilet en douche ook wel fijn zouden zijn:P Helaas moet je bij budgethotels dingen accepteren, die je normaal for granted neemt.

Rond 2 uur namen we de metro richting de Zenith Arena, waar we kennelijk al een paar keer langs waren gereden. De TomTom had ons namelijk naar een verkeerde plek gestuurd ten zuiden van de stad. Dus terwijl we via de app Maps.me het hotel probeerden te vinden, reden we onbewust twee keer een rondje om de concertzaal. Blijkbaar heeft Avenged Sevenfold zo’n grote aantrekkingskracht op ons, dat we al onbedoeld steeds naar ze toe rijden:P

Wachten, wachten en rennen!

Lopend naar de metro regende het als een malle, maar magically werd het bij aankomst droog en kwam het zonnetje zelfs tevoorschijn. En toen kon het wachten beginnen. Wel 4,5 uur!! Fuck me. Maar we waren voorbereid met lekkere broodjes en drinken. Op een gegeven moment hadden we het alleen zo koud dat we stijf en klappertandend verder liepen toen de hekken eindelijk open gingen.

Doel bij het concert was om te proberen vooraan te staan. Normaal sta ik nooit zo vroeg bij een concert, maar aangezien ik niet al te lang ben en volop wil genieten van het optreden zonder continu op mijn tenen te hoeven staan is vooraan staan nu een must. Dus bij het opengaan van de deuren huppelden we als een malle naar binnen richting de plek die we voor ogen hadden. En het was gewoon gelukt! Ons plekje was vrij! Yassssss, mission accomplished.

Died en gone to Avenged Sevenfold heaven

En OMG wat was het geweldig. Een van de voorprogramma’s, Disturbed, bracht de sfeer er al goed in. En toen begonnen de eerste tonen van het nieuwe nummer “The Stage” van Avenged Sevenfold en gingen we helemaal los.

IMG_0029

Voorprogramma Disturbed

Daar stonden ze dan, vaak op een paar meter afstand, bijna een nog beter optreden te geven dan in de Ziggo Dome, met hier een daar een smirkje onze kant op. Het leek gewoon bijna een privé concert met niemand tussen ons en de band in. A little piece of heaven!

Mini citytrip in Lille

Die nacht genoten we nog lang door en droomden we van een schoon bed. Dag 2 bestond uit het zoeken van een heerlijk Frans ontbijtje en een korte wandeling door Lille. Het plan was om niet al te laat richting huis te gaan om te voorkomen dat we in een file terecht zouden komen en nog rustig even boodschappen en een tankstop konden doen in België.

We hadden niet veel vooronderzoek gedaan, dus pakten we de metro naar het centrum en gingen we rustig rondlopen. Conclusie over Lille: een stad waar ik binnen 1,5 wel op uitgekeken was, met veel stank en weinig opvallend leuke plekken om te bezoeken of lekker te eten. Positief: ik kan deze stad van mijn to visit lijstje halen:P

Al met al was het concert van Avenged Sevenfold de trip naar Lille 100% waard:) Wanneer is de volgende? ❤

Love Suus

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s