D.I.Y. project in mijn anti-kraak appartementje

Other loves

Jeeehh, ik woon in Amsterdam en ook nog eens in een eigen woonruimte. Heerlijk, maar helaas tijdelijk. Ik zit namelijk in een anti-kraak woning. Naast het feit dat ik hier kort zit, mag ik natuurlijk niet te veel aanpassen aan de woning. Toch moet het wel aanvoelen als mijn huis. Sounds like a challenge!

Ik zit hier nu al iets meer dan een maand en het voelt al echt als mijn eigen plekje. Alleen de muur bij mijn bed is nog een beetje kaal. Aan de slag dus.

Het project

Wat is het plan? Ik heb al een wereldkaart prikbord waarvan ik de lijst met acrylverf van de Action heb geverfd. Het plan was om hierop met 2 verschillende kleuren spelden aan te geven waar ik ben geweest en waar ik nog naartoe wil gaan. En toen zag ik bij de HEMA fotoservice dat je mini foto’s van 5 x 5 cm kan laten afdrukken. Wil ik!

Oké, oké, ik voel een plan opkomen. Ik heb namelijk ook nog een lichtsnoer van koperdraad. En aangezien ik een echte Pinterest fanaat ben, heb ik onderstaande voorbeeld allang gepint.

Screen Shot 2015-11-13 at 10.13.02 AM

Pinterest inspiratie

 

De voorbereidingen

Nu begint het lastigste gedeelte: welke foto’s moet ik kiezen?? Helpie. Voor het prikbord wil ik in ieder geval foto’s hebben van plekken die ik heb bezocht. Voor aan de lichtsnoer kies ik uiteindelijk ook grotendeels voor mijn mooiste reismomenten. Aangezien ik slecht keuzes kan maken, bestel ik uiteindelijk 50 foto’s. Ik heb ook nog eens geluk, want er is bij de HEMA tijdelijk een kortingscode voor 15% korting en gratis verzending. M.T.B. voor de kortingsjager in mij.

IMG_0157

Na ongeveer 5 werkdagen heb ik de foto’s binnen. In de tussentijd heb ik helaas geen leuke spelden gevonden, dus gebruik ik diegene die ik al in huis heb. Witte punaises voor de plekken die nog op mijn bucketlist staan en gouden, die ik met mijn koperspuitbus heb geverfd, voor de plekken de ik al heb bezocht. Niets is veilig voor mij en mijn spuitbus:P

Om de foto’s aan de lichtsnoer te hangen heb ik natuurlijk ook nog clipjes nodig. Eerst wilde ik kleine houten knijpertjes kopen, totdat ik de HEMA bezocht. Hier zag ik onderstaande clips. Zo cute!! Niet helemaal de kleur die ik wilde, maar voor € 1,50 per 20 stuks zijn ze perfect voor nu.

SONY DSC

Work, work, work

Nu kan het ophangen beginnen. Voor het prikbord moet ik 2 gaten boren, maar die vul ik wel met kit wanneer ik hier weg moet. Mijn lichtsnoer is 5 meter lang en plak ik met tape aan de muur. 1 keer met gewoon tape zodat het goed blijft zitten en daaroverheen washi tape. I love washi tape. Ik heb het ook al op een andere muur gebruikt om posters op te hangen. Dit laat ik zien in een volgende blog post.

En daar is het eindresultaat! Super happy mee.

Love Suus

Beeld Pinterest inspiratie: Urban Outfitters

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s