Mijn 10 must sees in Los Angeles

reizen, USA

Los Angeles is de stad van de sterren, where the magic happens en waar je favoriete celebrities in het wild rondlopen. Daarnaast is het ook nog eens van mijn lievelingssteden. Er zijn zoveel verschillende dingen te doen en te zien. I love it! Zeker weten een must see!

Mijn lijstje voor Los Angeles

Maar genoeg geklets en teruggaan naar de orde van de dag: dé must sees van Los Angeles. Er zijn zoveel leuke dingen te doen, maar dit is sowieso mijn top 10.

1. Walk of Fame

Dit mag je niet missen, hoe toeristisch het ook is. Wanneer je denkt aan Los Angeles, dan denk je aan de Walk of Fame. Loop rustig over deze beroemde straat, maak foto’s bij het Chinese Theatre  en probeer binnen te komen bij de talkshow van Jimmy Kimmel. Dit was mij gelukt en het was echt geweldig om een keer een Amerikaanse televisieshow mee te maken.

2. Santa Monica en Venice Beach

De Santa Monica Pier is met zijn opvallende reuzenrad een iconische plek in Los Angeles. Leuk feitje: het is ook nog eens het eindpunt van Route 66. Vanaf de pier kan je fietsen, rolschaatsen of lekker cheap langs het strand lopen richting Venice Beach.

3. Griffith Observatory

De Griffith Observatory is de sterrenwacht van Los Angeles. Leuk om te bezoeken, maar je gaat hier vooral naartoe voor het geweldige uitzicht over de stad. Ga hier aan het eind van de dag naartoe. Geniet van de zonsondergang en zie Los Angeles by day and night. Vanaf hier kan je ook nog eens de Hollywood sign bewonderen!!

4. Rodeo Drive

Beverly Hills heeft zo’n relaxte sfeer met zijn enorme huizen, palmbomen langs de straten en natuurlijk luxe winkels. Je moet natuurlijk even stoppen bij Rodeo Drive om net als Julia Roberts in Pretty Women over deze straat te lopen. Gezien de prijzen in de winkels zal je hier waarschijnlijk vooral windowshopping doen, maar het is altijd leuk om te doen alsof je het kan betalen:P

5. The Grove

Keek je vroeger ook zo graag The Hills met Lauren Conrad? Dan herken je dit winkelcentrum zeker weten. Qua shoppen is het niet heel bijzonder met vooral alle bekende winkelketens, maar je hebt er wel een superleuke foodmarket met heel veel lekker eten.

6. Getty Museum

Cultuur snuiven hoort er natuurlijk ook bij en dit lukt zeker weten bij het Getty Museum.   Je vindt hier kunst van de Middeleeuwen tot het heden en daarnaast is het gebouw zelf ook a work of art met weer een prachtig uitzicht over de stad. Getty Museum

7. Vintage shoppen op Melrose Avenue

I love vintage shopping. Heerlijk alle rekken afgaan op zoek naar dat ene pareltje. Op Melrose Avenue heb je genoeg vintage shops om helemaal los te gaan. Ga ook even langs de winkel van Paul Smith waar je de populaire Instagram fotoplek van LA vindt.

 

8. Los Angeles County Museum of Art

Yep, het is weer een museum, maar de reden waarom je hier naartoe moet gaan is voornamelijk om een Instagram waardige foto te maken. Trek je leukste outfit aan en begin die fotoshoot.

9. Be a kid in Disneyland of Universal Studio’s

Houd je wel van een achtbaan? Dan moet je zeker weten naar een van deze parken gaan. Of doe eens gek en ga naar beide!:) In Universal Studio’s hebben ze nu ook een Harry Potter gedeelte, so let’s go!

10. Pacific Coast Highway

Heb je tijd over en een huurauto? Rijd dan een stuk over deze prachtige weg langs de zee met de meest geweldige uitzichten.

Allerbelangrijkste tip voor Los Angeles

Een ding is zeker: in Los Angeles is alles makkelijker met een auto. Ja, er zijn bussen, zelfs een metro en natuurlijk ontelbaar veel taxi’s en Ubers. Toch is het zoveel fijner om zelf rond te rijden. De stad is zo groot, qua oppervlakte vergelijkbaar met de provincie Utrecht, en alle bezienswaardigheden liggen op redelijk grote afstand van elkaar af. Om te voorkomen dat je tijd verspilt met het wachten op de volgende bus, kan je dus beter een auto huren.

Parkeren is ook nog eens super makkelijk en niet eens zo heel duur. Zo parkeer je bij Santa Monica al vanaf 8 dollar voor een hele dag, bij Rodeo Drive op zondag gratis en krijg je bij parkeergarages vaak korting als je je ticket laat valideren bij bijvoorbeeld een winkel of Starbucks. Het drukke verkeer van Los Angeles is ook te overzien, als je de spitsuren maar zoveel mogelijk vermijdt.

Love Suus

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s