Ik ben naar Harry Potter: the Exhibition geweest en het was episch!!

Geen categorie

Harry Potter fan in da house!! Ja, ik was die nerd die sinds boek 1 niet kon wachten totdat het volgende deel uit zou komen. Ik heb de boeken keer op keer op keer op keer, en ga zo maar door, gelezen. Loved it. Hetzelfde geld voor de films die ik ontelbaar vaak heb gezien. Ik kon nooit wachten totdat de films rond kerst uitkwamen. Aahh, the good old days.

Oke, genoeg over vroegah en snel naar het onderwerp van dit blogbericht: mijn trip naar Harry Potter: the Exhibition. Ik was hier 12 april voor de verjaardag van mijn bestie. Zodra de tentoonstelling geopend was, wilde ik er als echte Harry Potter fan eigenlijk meteen naartoe gaan. Ik was alleen zo bang dat het niks zou zijn. Vandaar dat ik pas zo laat ben gegaan. Een paar vriendinnen waren al geweest en zij hebben mij ervan overtuigd dat het echt super leuk was. Thank god, want het was echt helemaal te gek!!IMG_0426

Harry Potter: the Exhibition vindt plaats in het gebouw van Cinemac Utrecht. Kaartjes kan je het beste vooraf online bestellen en hebben een tijdslot. Parkeren kan gemakkelijk voor de deur of neem de bus vanaf Utrecht Centraal. Wij hebben naast de kaartjes ook gelijk voor de audiotour. Ja, als je er dan toch naartoe gaat dan maar meteen goed, dachten wij. De audiotour kost overigens € 5,- per persoon en is verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en zelfs Japans én Chinees.

Wij hadden gekozen voor het tijdslot 10.00-10.30 om de drukte een beetje voor te zijn. Gelukkig maar, want we konden bijna meteen doorlopen, bij de tentoonstelling was het heerlijk rustig en nadat we alles gezien hadden, werd het aanzienlijk drukker. Let er wel op dat je geen grote tas mee naar binnen mag nemen. Er zijn lockers te huur voor slechts € 0,50 of wees voorbereid en neem een kleine tas mee.

De gehele expo is echt helemaal in stijl. Voor de wachtrij  kan je al een foto maken mét toverstok voor een leuk decor en hoor je nonstop het bekende Harry Potter nummer. Begeleiders in echte Hogwarts outfits brengen je naar de eerste ruimte waar ongeveer 3 mensen de sorteerhoed op kunnen krijgen. Als echte fan moet je daarom meteen naar voren springen voor dé foto en om gesorteerd te worden in jouw favoriete afdeling. Go Gryffyndor!!!

Je wordt nog begeleid door 2 zalen waar je delen van de films ziet en de Zweinsteinexpress. Daarna kan je in eigen tempo de magische tentoonstelling bewonderen. Elke zaal heeft zijn eigen thema. Er is zoveel te zien dat het echt net is alsof je door een Harry Potter film loopt. Er zijn genoeg bordjes met tekst en uitleg, maar de audiotour gaf echt veel meer extra informatie over hoe kostuums, decors en andere delen uit te film tot stand gekomen zijn. Super interessant om te horen hoeveel tijd sommige stukken hebben gekost en welke gedachten erachter zitten!

Naast alle rekwisieten zijn er ook een aantal interactieve elementen te vinden op de expo. De leukste en tegelijk ook meest irritantste vond ik toch wel in het klaslokaal Kruidenkunde waar je een gillende Mandragora uit een pot kunt trekken. Dat geluid gaat door merg en been joh!

Uiteindelijk heb ik denk ik zo’n 1,5 uur rondgelopen en zelfs 2 rondjes gedaan! Tijdens het eerste rondje heb ik echt aandachtig geluisterd naar de audiotour en de bordjes gelezen. Met het tweede rondje wilde ik alles gewoon nog een keer in mij opnemen en extra genieten van hoe mooi alles wel niet gemaakt is.

In de souvenirshop kan je nog helemaal losgaan met het kopen van zwerkbalkleding, toverstokken en allerlei soorten snoepjes uit de film. Mocht je geld over hebben dan kan je hier helemaal losgaan, want het is behoorlijk prijzig.

Wacht in ieder geval niet langer en ga vandaag nog naar deze geweldige tentoonstelling! Harry Potter: the Exhibition loopt namelijk tot 30 juni. Have fun!

Schermafbeelding 2017-04-17 om 21.53.03

Advertenties

Een gedachte over “Ik ben naar Harry Potter: the Exhibition geweest en het was episch!!

  1. Ik heb de tentoonstelling een paar maanden geleden ook meegepikt. Ik vond het ook echt de moeite waard ! Alleen wel balen van de souveniershop dat die zo prijzig was, ik bedoel een staf voor €40 ?!
    liefs xx leen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s