D.I.Y. project #4: destroyed band shirt

Other loves

Mijn muziekhartje klopt niet alleen sneller voor goede rockmuziek, maar ook voor de perfecte rockoutfit. Zwarte kleding en mijn favoriete bandshirts en sweaters vind je daarom zeker weten terug in mijn kledingkast. De destroyed look maakt je rock outfit helemaal compleet en deze kan je heel makkelijk zelf maken. 

Keep on rocking

Rockoutfits horen juist niet supernetjes te zijn. Een paar scheuren en gaten hier en daar zorgen juist voor de perfecte look. Ik ben natuurlijk niet de enige die dit leuk vindt. Veel celebrities lopen rond in de leukste rocking outfits en je vindt ze in overvloed in winkels als Urban Outfitters en Forever21.

Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan om de fashionable destroyed look voor elkaar te krijgen. Super eenvoudig en op deze manier creëer je zelf de look die jij wilt. Via Google en Youtube vind je genoeg inspiratie te vinden voor de leukste projectjes. Zelf ga ik aan de slag met mijn Metallica shirt die ik een tijdje geleden bij Bershka heb gekocht. Hij was maar 4 euro, dus dat maakt het voor mij ook wat minder eng om te gaan knippen en scheuren.

Get to work

Bij de destroyed look is er eigenlijk nooit iets goed of fout. Het belangrijkste is dat jij het leuk vind! Knip bijvoorbeeld een stuk van de mouw gewoon af, van de hals zodat je een offshoulder shirt krijgt of de onderkant om een crop top te maken. The possibilities are endless!

Veel heb je niet nodig: bandshirt (duhhh), karton en een textielschaar. Een gewone keukenschaar werkt echt niet, trust me on that. Het karton gebruik ik om het shirtje op te leggen en mijn vloer te beschermen. Ik leg alles klaar, heb voorbeeldfilmpjes aan staan en mijn favo voorbeelden van Pinterest voor me. Ik ben er klaar voor!!

Plan de campagne: ik schraap als het ware met de schaar over het shirt, zodat er kleine gaatjes ontstaan en de stof rafelig wordt. Na een paar keer proberen ga je steeds zelfverzekerder te werk. Sommige gaatjes maak ik met mijn vinger iets groter en grover en langs de hals en aan de onderkant van scheur ik de stof echt een paar centimeter uit.

Het eindresultaat

Yaaassss, I’m done! Kinda. Als ik het shirt aan heb stretch ik sommige gaatjes nog wat verder uit. Dat is het leuke aan de destroyed bandshirt: je kan altijd nog meer scheuren maken.

Schermafbeelding 2017-04-17 om 21.53.03

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s