Waarom jij naar Japan moet gaan

Japan, Traveladdict

Eind maart vertrok ik naar Japan. Een land waar ik altijd al een keer naartoe wilde gaan, maar ik had nooit gedacht dat dit snel zou gebeuren. Bij het plannen van de reis kwam ik erachter dat mijn beeld van Japan nogal beperkt was. Bij Japan dacht ik altijd alleen maar aan de enorme steden (Tokyo), geisha’s & samoerai en vooral sushi, sushi, sushi. Maar Japan heeft zoveel meer te bieden!

 

Als voorbereiding van mijn reis naar Japan ben ik enorm veel gaan lezen en gaan checken wat anderen de belangrijkste must-sees en vooral ook must-eats vinden. Hier kwam ik er al achter dat het land veel mooier en diverser is dan ik in eerste instantie dacht. Deze afwisseling maakte mijn reis door Japan uiteindelijk echt onvergetelijk. Daarnaast reisde ik ook nog eens tijdens het kersenbloesemseizoen. Dit was zo mooi en magisch. Onbeschrijfelijk.

Mijn reisroute door Japan

 • Hiroshima
 • Mijayima
 • Himeji Castle
 • Osaka
 • Koyasan
 • Nara
 • Kyoto
 • Kanazawa
 • Takayama
 • Nikko
 • Lake Kawaguchiko
 • Tokyo

Ik heb uiteindelijk 3 weken door Japan gereisd. Dit is sowieso niet lang genoeg om alles te zien, maar wel de hoogtepunten voor een perfect voorproefje. Op het eerste gezicht ziet het eruit als een super ambitieus plan, maar uiteindelijk was het de perfecte reis. Een mooie afwisseling van prachtige steden, ongerepte natuur en bijzondere cultuur en geschiedenis. En natuurlijk heel, heel, heeeeeeel veel lekker eten. Je denkt dat je Japans eten kent, totdat je hier gaat rondreizen. Dan besef je pas dat het niet alleen maar draait om sushi en ramen, maar dat er nog veel meer lekkers en ook minder lekkere dingen te ontdekken zijn:P Aahhh, nu ik er zo over schrijf, dan wil ik meteen weer terug gaan.

SONY DSC

Shinjuku, Tokyo

Voor mijn reis naar Japan kreeg ik ook heel veel dezelfde vragen. Is Japan niet heel duur? Ga je zelf reizen door Japan? Dat is toch heel erg lastig aangezien bijna niemand Engels kan? Zelf had ik nogal een beetje schijt aan deze angsten. Ik was al zo enthousiast om weg te gaan en niemand kon mij meer tegenhouden. Het is uiteindelijk ook heel erg meegevallen. Ik zal later nog wel blogposts wijden aan hoe ik on budget ben gebleven en de beste reistips voor Japan.

SONY DSC

Uitzicht vanaf Tokyo Tower, Tokyo

Go go go!

Ben je aan het twijfelen om te gaan? Doe dit dan niet langer en plan vandaag nog deze onvergetelijke reis. Ben je flexibel met het plannen van je reis? Kies er dan voor om eind maart/begin april naar Japan te gaan. Dit is dankzij de kersenbloesem zeker de moeite waard. Enjoy!

Schermafbeelding 2017-04-17 om 21.53.03

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s