Hoe overleef ik Tokyo? Mijn pro tips

Japan

Tokyo is een van de top 10 grootste steden. Hierdoor kan deze stad behoorlijk overweldigend zijn, al helemaal als je er nog nooit bent geweest. Mijn pro tip is om daarom zo goed mogelijk voorbereid deze geweldige wereldstad te gaan ontdekken. Als je dit doet, dan loop jij binnen no time rond als een local.

Stap 1: maak een lijstje

Google is your best friend. Voordat ik ergens naartoe ga, check ik altijd diverse blogs en reisblogs. De leukste tips schrijf ik op, verdeeld over wat ik echt wil zien en wat leuk zou zijn als ik tijd over heb. Dit kunnen leuke shops zijn, maar ook musea, bezienswaardigheden en last but not least de must-eats.

Stap 2: Verdeel de must-sees in wijken

Geloof het of niet, maar Tokyo bestaat uit 23 wijken! Dit is echt enorm veel. Om de stad een beetje overzichtelijker te maken, heb ik mijn lijstje gesplitst in wijken. Hierdoor kan je snel zien wat je per wijk wilt zien en wordt de stad wat grijpbaarder.

Stap 3: de metro is je best friend

Tokyo per voet ontdekken is echt onmogelijk. Binnen 1 wijk is het vaak al bijna niet te doen om alles lopend te bekijken. En dan ben ik iemand die wel aardig doorloopt! Wees dan ook niet eigenwijs en pak zoveel mogelijk de metro. De metrolijnen van Tokyo kunnen chaotisch overkomen, maar het is redelijk eenvoudig om het onder de knie te krijgen. En het maakt je Tokyo citytrip zoveel relaxter.

IMG_4547

Er zijn 3 belangrijke metro organisaties, met als belangrijkste de JR Subway en Tokyo Metro. Heb je een JR pass? Nog beter, want dan kan je gratis met de JR Subway reizen. Heb je geen JR pass? Dan heb je verschillende opties. Je kan bijvoorbeeld voor elke rit een los ticket kopen. Dit is vooral voordelig als je op een dag naar weinig plekken gaat of met verschillende metrolijnen moet reizen. Een tweede optie is om een dagpas te kopen. Dit deed ik het liefst en dan met de Tokyo Metro. De Tokyo Metro heeft stations in de belangrijkste wijken van Tokyo. Hierdoor kan je eenvoudig door de stad reizen, zonder dat je al te vaak hoeft over te stappen en ook nog eens super voordelig. Het enige is dat je soms misschien wel wat strategisch moet plannen. Wil je geen dagpas en heb je geen zin om elke keer een kaartje te kopen? Kies dan voor de Suica kaart. Hier kan je geld op zetten en naast het betalen van de metro kan je ook op heel veel andere plekken met deze pas betalen. Ga je weer naar huis en heb je nog geld op de Suica kaart staan? Dit krijg je weer terug, zodra je de pas inlevert.

Stap 4: plan je trip met Hyperdia

Weet je waar je op een dag naartoe wilt gaan? Check dan vooraf op Hyperdia.com welke metro je moet nemen. Hier zie je naast je route ook de kosten van de reis. Zo is het makkelijker om in te schatten of je beter losse tickets kan kopen of een dagpas.

Ik hoop dat deze tips een beetje nuttig zijn en in ieder geval super veel plezier met je trip naar Tokyo!!

Schermafbeelding 2017-04-17 om 21.53.03

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s